Vinyasa Flow Teachers Training
200hR Yoga Alliance Certifierad

** Yoga Teachers Training Våren 2019**
Datum: 27 - 28 April, 29 Maj - 2 Juni, 1 - 7 Juli, 5 - 11 Augusti, 31 Augusti - 1 September

ytt19.jpg

Vinyasa Flow Teachers Training 2019

Ta dig an en livsresa och ge dig själv en gedigen grund inom Vinyasa Yogan. Utbildningen är 200-timmars grundutbildning, efter avslutad utbildning har du möjlighet att registrera dig via Yoga Alliance som certifierad instruktör.** 

Utbildningen innefattar olika moduler som sträcker sig över 5 månader för att ge dig tid och utrymme för reflektion. Vid varje tillfälle kommer vi tillsammans gå igenom varje ämne både teoretiskt och praktiskt i form av föreläsningar och praktiska övningar både individuellt och i grupp. Mellan kurstillfällena kommer du att få uppgifter som ska presenteras när vi möts; allt från artiklar, reflektioner, praktiska övningar eller frågor att besvara.

Lina Lindahl tillsammans med gästlärare, specialiserade inom sina specifika områden kommer att guida dig igenom nya upptäckter i yogans värld.

Kom och utmanas både på och utanför mattan och hitta din inre styrka för att följa din väg.

Vad kan du förvänta dig att få ut av utbildningen?

 • Grundutbildning i Vinyasa yoga

Du kommer att genomgå en gedigen grundutbildning inom Vinyasa Yogan och lära känna dess filosofi och anatomi. 

 • Din stil som lärare

Framförallt ligger fokus på att ge dig trygghet i att lära ut yoga, hitta din röst och unika stil som lärare. Du kommer lära dig allt från att ”läsa rummet” till att vara trygg i hur du ska bygga upp dina egna sekvenser både för din egen praktik och för dina studenter. 

 • Din plats i yogabranschen

I en värld där behovet för yogan ökar finns det även mer möjligheter samtidigt som konkurrensen för jobben blir större. Du kommer få en inblick i yogabranschen, både nationellt och internationellt och hur du gör för att stå ut på marknaden. Idag blir det allt viktigare att vara trygg i rollen som lärare och inte enbart memorera en sekvens som någon annan satt ihop. 

Vikten att få tid på sig att ta in och smälta informationen både i kroppen och sinnet är stor och därav är tillfällena utspridda i moduler över 5 månader och passar dig som studerar eller har ett heltidsjobb.

Modul 1. Introduktion till Vinyasa Flow

Utbildningen börjar med en långhelg där du får en chans att lära känna dina kurskamrater och vi går igenom upplägget av kommande helger. Du kommer även få övergripande insikt om Vinyasa Flow, dess fundament, uppbyggnad av klasser och sekvensering samt hur det skiljer sig från andra yogaformer. Vi kommer göra både teoretiska och praktiska övningar tillsammans.

 • Utbildningens uppbyggnad 

 • Introduktion till Vinyasa Flow

 • Praktik v.s. Lära


Modul 2. Yogans grunder
Andra modulen är den mest teoretiska under utbildningen. Du kommer få lära dig hur du praktiskt kan applicera koncepten både i din egen praktik och i dina klasser. Under denna långhelg sätts grunden som du sedan bygger vidare på och vi djupdyker i ämnen såsom anatomi, filosofi, energikroppen och meditation. Vi får besök av flera välkända gästlärare inom branschen som är specialister inom sina områden.

 • Yogans filosofi

 • Anatomi

 • Energikroppen

 • Meditation


Modul 3. Sekvensering

Lär dig allt inom Vinyasa Yogans sekvensering, hur du sätter ihop en klass för nybörjare, för alla nivåer, samt avancerade klasser. Du kommer lära dig mer komplexa former av sekvensering och hur du skulle kunna anpassa dina klasser och erbjuda alternativ för olika elevers behov såsom skador eller andra begränsningar. Du kommer även få kunskap om hur du sätter ihop workshops och retreats. Tillsammans kommer vi att ha Asana klinik varje eftermiddag för att lära oss om specifika asanas/poser, dessas anatomi, hur du kan justera, assistera och erbjuda modifikationer.

 • Linjära sekvensen

 • Nybörjare/Alla nivåer/Avancerade Klasser

 • Kreativ sekvensering

 • Progressiv sekvensering

 • Block sekvensering

 • Peak posture

 • Asana Klinik


Modul 4. Undervisning och rollen som lärare

Vad innebär det egentligen att vara lärare? Du kommer få lära dig allt från hur du kan ”läsa yoga rummet”, anpassa dina klasser, vad som är de mest förekommande frågorna från studenter och hur du ska hantera utmaningar i din roll som lärare. Framför allt kommer du få mycket träning i att lära ut, hitta din röst och vad som är unikt med dig som lärare. Du kommer få en mängd olika övningar och uppgifter för att utmana dig att växa både i yogarummet och utanför, allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt att faktiskt lära ut yoga om du så väljer efter avslutad utbildning. Du kommer även få en inblick i yogabranschen och hur man söker ett yoga jobb, hur det skiljer sig nationellt och internationellt och du kommer få verktyg hur du gör för att stå ut på marknaden

 • Hitta din Röst

 • Yoga på och utanför mattan

 • Konsten att lära ut

 • Lärarens roll/etik och personlig utveckling

 • Förebygga skador och hur vi förhåller oss till skador

 • Business av Yoga


Modul 5. Examen

Sista helgen avslutas med inlämning av alla obligatoriska uppgifter, ett skriftligt prov, samt att en examensklass som du kommer att hålla tillsammans med dina kurskamrater. Vi avslutar tillsammans med en ceremoni där du erhåller ditt yogacertifikat.


** Notera att du måste närvara vid alla kurstillfällen samt lämnat in alla uppgifter för att få din certifiering.
 

Vilkor för Certifikat:

 • Medverka vid alla kurstillfällen (om inget annat är överrenskommet)

 • Godkänt skriftligt prov

 • Godkänt praktiskt prov

 • 50 yoga klasser

 • 3 observationer

 • 3 assisteringar

 • Uppvisa en förståelse av de uppgifter, läsning och läxor som ges


Investering:
28.500SEK
Notera: Betalningen kan delas upp som önskas under utbildningsperioden


Plats:
Vi håller till på Malmös hotspot Studio Malmö
Läs mer om Studio här: http://www.studiomalmo.com/


ANSÖKAN

Vid frågor maila – linalindahlyoga@gmail.com

referenser

Att gå Linas teacher training 2017 var en av det bästa sakerna jag någonsin gjort. Det blev verkligen en game changer för mig och gav mitt liv en ny, spännande riktning. Både jobbmässigt och privat. Lina är fenomenal på att få en att ”push your edges” och att hitta sin egen röst, något som startar på yogamattan men som sedan sprider sig till resten av ens liv. Trainingen är en perfekt blandning av asanas, filosofi & yoga business - ovärderlig kunskap som förmedlas av Lina själv och andra erfarna yogalärare. Så om du har möjlighet att gå Linas teacher training, ta den! Jag lovar att du inte kommer att ångra dig. - Petra

Linas vinyasa yogalärarutbildning var en av de bästa sakerna jag någonsin gjort för mig själv. Förutom att jag fick så otroligt mycket kunskap och insikt i yogans filosofi och historia så fick jag även möjligheten att avancera min yoga practice och framför allt, hitta min röst och lära känna mig själv bättre. Lina guidade och supportade mig genom trainingen och såg till att utmana mig när jag behövde det som mest. Efter trainingen kände jag mig mer än redo för att börja lära ut yoga, och jag tror det har mycket att göra med att man har god tid på sig under trainingen att låta allt sjunka in. Jag fick nya fantastiska vänner på köpet och kunde inte ha föreställt mig en bättre upplevelse. - Karin

Utbildningen gav mig ett rum där jag tryggt kunde utmanas att ta min yoga vidare, både som utövare och instruktör. Linas förmåga att se till individen utan att glömma bort gruppen har varit varit en av de viktiga ingredienserna. - Suzy